Portretiranje glasbenikov

Glasba je vesolje sama zase. Rabi le tišino, da jo napolni in človeka, da se ga lahko dotakne. Glasbeniku samemu, pa za uspešno delo pride prav tudi dober portret in druga slikovna podpora. Portretiranje glasbenikov mi je še posebej ljubo, saj mi je glasba zelo blizu. Pri portretiranju je moj cilj, da je portret estetski in da se v njem čuti tvoj osebni izraz, energijo, ljubezen in strast do glasbe. Bistvo tega, s čimer iz svoje obrti narediš umetnost. Da potem služi kot uvod v trenutek, ko se igla dotakne plošče, ali ko se na odru prižgejo luči.

Močan portret s portretiranja glasbenice - virtuozne pianistke Mete Fajdiga z njeno ljubeznijo - klavirjem. Portret pianistke z odsevom v pokrovu klavirja.

Portret glasbenika – likoven izraz glasbene identitete

Pri portretiranju glasbenikov izhajam iz tega da nosi vsakdo v sebi svojo zgodbo in sporočilo. Naj gre za klasičnega virtuoza ali rock’n’roll zvezdo, portret je najmočnejši, ko iz njega zasije tvoj pristen izraz. Če si solist, član glasbene skupine, ali dirigent, pevec ali inštrumentalist, pri fotografiranju iščem tvojo osebno noto in strast ki napaja tvojo glasbeno zgodbo.

Rockerski portret glasbenice Olje Igle ki igra električno kitaro v sončnem žarku na fotelju ob Marshall ojačevalniku in notah razmetanih po tleh.

Portretiranje glasbenikov – sproščena in navdihujoča izkušnja

Dober portret glasbenika poleg močne in estetske vizualne podobe energijo, čustva in sporočilo, ki jih prinašaš s svojo glasbo. Zato za portretiranje glasbenikov ustvarjam udobno vzdušje s prostorom za sproščen izraz. Naj bo to veselje do življenja, melanholična pripoved, ali eksplozija energije.

Portret slovenskega glasbenika - Klemen Mramor - Clemens. Črna silhueta med doživetim petjem s starinskim mikrofonom - fotografiranje glasbenikov: Janez Marolt
Portretiranje glasbenikov - pevec Klemen Mramor - Clemens s starinskim mikrofonom v smokingu z metuljčkom. Fotograf: Janez Marolt

Pristopi k portretiranju glasbenikov

Dobre portrete glasbenikov je možno narediti na različne načine. Za kontrolirano svetlobo in nevtralno ozadje dobro služi studijsko fotografiranje. Zanimiv ambient lahko doda svojo zgodbo in likoven kontekst. Fotografiranje med koncertom nudi intreakcijo s publiko in glasbenika “v elementu”.

Rock pevec in kantavtor Omar Naber z Gibson Les Paul kitarov skoku in v razmišljujočem trenutku - fotografiranje glasbenikov: Janez Marolt

Narediva tvoj portret

Tvoja glasbena pot si zasluži dobro slikovno podporo. Za predstavitev, kot tudi zate. Če želiš portrete za osebno ali promocijsko rabo, se oglasi. Pogledala bova, kako narediti res dobre portrete, na katerih te bo moč čutiti kot ustvarjalca. Ki bodo služile za promocijo, kot tudi za osebno zadovoljstvo. Piši mi na info@marolt-photography.com, ali pokliči na 041 972 586.

Več o moji portretni fotografiji na splošno poglej na strani “Portretna fotografija”.

en_GBEnglish