Boudoir Fotografija

Boudoir fotografija je čutna damska fotografija. Izraz ženske očarljivosti, zapeljivosti, lepote.

Boudoir_fotografija_dame ki gleda skozi zaveso. Boudoir fotografiranje: Janez_Marolt

Boudoir fotografija – skrivnostna, zapeljiva, ženstvena

Čemu boudoir fotografija?

Boudoir fotografija je poklon tvoji ženstvenosti. V vseh vsakodnevnih vlogah, ki jih ženska nosi na raznih področjih (delo, dom, starši, otroci…), pogosto ne ostane veliko časa in energije za vlogo ženske. Pristne, čutne, lepe, zapeljive, damske, zadovoljne.

Boudoir fotografiranje - Gola dama gleda skozi okno na hodniku dvorca. Boudoir fotografija: Janez Marolt

Poleg tega opažam kako se ženske pri sebi osredotočate predvsem na stvari, ki vam niso všeč. Ostalo se vam zdi kar nekako samoumevno. Redko katera ima o sebi realno sliko in se zaveda svojih kvalitet, svoje lepote. Zdi se, da je redko katera zares pomirjena, zadovoljna sama s seboj.

Nekje devet od desetih portretirank se mi v roku prvih 10 minut boudoir fotografiranja nekako skoraj opraviči v smislu : “Samo da veš, jaz nisem fotogenična.” Pri preostali desetini se zdi, da so to misel samo zadržale zase. Upam, da se motim. V vsakem primeru imamo očitno kot družba kolektiven problem na tem področju.

Boudoir / akt fotografija lepe mlade s tančico dame ob oknu

Že portretna fotografija naredi pri ljudeh pogosto velike preskoke na področju samozavedanja, boudoir fotografija pa še posebej ukvarja z ženstvenostjo in šarmom.

Spoznaj sama sebe! Poglej se skozi oči nekoga, ki išče in najde lepoto! Verjetno se take ne poznaš… Piši mi!

Zala_Djuric_Ribic_Foto_J_Marolt_0381_1 - Boudoir portret

Se ti zdi boudoir fotograiranje težek korak?

Boudoir fotografiranje za nekatere ni najlažji korak. “Se bom znala postavit?” “Bom izpadla dobro?” “Si bom všeč?” Občutek imamo, da moramo za dobre fotografije dobro odigrati neko vlogo. Dobro “pozirati”. V resnici je obratno. Večina mojega truda je usmerjena v to, kako priti mimo vlog in mask do pristnega bistva in izraza posameznika. Mimo “poz” do naravne mimike. Tam se začnejo prave stvari.

Boudoir / akt fotografija lepe mlade s tančico leži na postelji

“Poze” navadno odvodim bolj kot situacije in so predvsem izhodišče. Za res dobro sliko je najbolje, da pozabiš na vse to in dihaš in deluješ sama iz sebe. Da si preprosto in zares tukaj.

Po mojih izkušnjah je resnica-bit človeka dosledno lepša in bogatejša od vseh “P.R.” fasad, ki smo jih vajeni graditi čez. Ko zasijejo oči, se telo premika naravno. Takrat si to res ti. Ženstvena. Čutna. Lepa. Boudoir fotografija je najmočnejši fotografski žanr na tem področju.

Boudoir fotografiranje - mlada dama v satenastem ogrinjalu si ureja frizuro. Boudoir fotografija: Janez MaroltBoudoir fotografiranje - gola mlada dolgolasa dama počiva na postelji v starem meščanskem stanovanju. Boudoir fotografija: Janez Marolt Boudoir fotografiranje - Silhueta lepe mlade gole dame ob oknu v starem meščanskem stanovanju. Boudoir fotografija: Janez MaroltBoudoir fotografijranje - Lepa gola mlada dama zavita v tančico leži na starinskem parketu. Boudoir fotografija: Janez Marolt

Bova naredila tudi boudoir fotografije, kjer bom gola?

Kakor se boš počutila.

Boudoir fotografiranje / akt fotografija - gola mlada dama lepih prso sloni ob starinski postelji v dvorcu. Boudoir fotografija: Janez Marolt

Telo je pomemben element ženske očarljivosti. Vrhunsko oblikovano samo po sebi. Malo skrivnostnosti lahko atmosferi doda še poseben čar. Odkrito – prikrito je v boudoir fotografiji navadno najmočnejša kombinacija.

Boudoir fotografiranje - hrbet gole dame s klobukom ob oknu v starem meščanskem stanovanju. Boudoir fotografija: Janez Marolt

Izkušnje z boudoir fotografiranja

Kako se počutijo portretiranke med in po boudoir fotografiranju? Tule je nekaj sporočil, ki sem jih prejel:

WOOOOOOW!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Janez… nikoli si nisem mislila, da sem lahko… lepa…

HVALA. Iz srca. Se slišiva in vidiva…
 
Hug, M.
 

Zdravo, Janez. Moram ti povedati, da iz trenutka v trenutek bolj podoživljam včerajšnjo prečudovito izkušnjo in sem ti neskončno hvaležna. Verjamem, da se zavedaš, kako krasno opravljaš svoj poklic?

Sem ravno prijateljici govorila, da komaj čakam, da slike vidim. Res, ne morem nehat razmišljat, prav noro, kako zdravilno za dušo. Vsaka ženska bi morala to narediti!

M.

Oh, Janez.

Sem popolnoma brez besed. Najlepša hvala za neverjetno prijaznost (med boudoir fotografiranjem in tudi s tem presenečenjem). Ne boš verjel, ampak sem že na poti domov od tebe razmišljala, da mi je nekaterih slik, ki so mi ostale v spominu, žal. Skoraj vse si zajel zdaj, ko si jih dodal. Res HVALA. Za VSE. Se gotovo vidiva še kdaj. Verjetno ti to vsaka reče, ampak jaz mislim resno. 😉

Lepo bodi in še naprej tako dobro opravljaj svoje delo.

Lep večer,

Andreja

Boudoir fotografiranje / akt fotografija - gola mlada dama ob oknu in historičnih zavesah. Boudoir fotografija: Janez Marolt

Bistvo boudoir fotografije je portretni šarm, skrivnostnost, čutnost, zapeljivost. Kontrast med prikritim in odkritim. Pogled, gib, napetost.

Te mika, da bi imela čutne boudoir fotografije tudi sama? Piši mi! Se bova pomenila kako in kaj.

Boudoir fotografiranje kot darilo, ki ostane

Boudoir fotografiranje je močno, pomenljivo darilo zate, za tvojo prijateljico ali za tvojo ljubljeno osebo. Je eno redkih daril, ki s časoma obdarjeni osebi pomeni vse več in več.

Lahko ti pripravim darilni bon. Kontaktiraj me in ti ga pripravim!

Boudoir fotografiranje - Ljubljana - Senzualen portret mladenke na starinski postelji in gole roke druge, obrnjene proti njej. Boudoir fotografija : Janez Marolt

Boudoir fotografiranje – Ljubljana, ali drugje

Tvoje boudoir fotografiranje lahko poteka pri meni v studiu – starem meščanskem stanovanju v Ljubljani, lahko pa tudi kje drugje. Če imate v mislih kakšen zanimiv prostor, sem odprt za predloge. Slovenija je majhna. Kranj, Postojna, Koper, Novo Mesto, Celje, Maribor, Koper, Nova Gorica ali Murska Sobota niso tako daleč. Boudoir otografiranje je možno tudi v naravi.

Cena boudoir fotografiranja

Cena boudoir fotografiranja je odvisna od števila slik, ki bi jih rada imela, minimalno naročilo pa določa tudi skupno trajanje fotografiranja. Če je fotografiranje izven Ljubljane, pride zraven še standardna kilometrina.

Da se pogovoriva o tvojih željah in predvidiva ceno boudoir fotografiranja mi piši ali me pokliči.

Boudoir fotografija – o izvoru imena

Beseda boudoir ( /ˈbuːdwɑːr/ ) v francoščini pomeni eleganten damski salonski prostor med spalnico in bivalnimi prostori. Tam so se dame rade urejale in lepotičile, se družile in počivale. Same ali v izbrani družbi. Nekaj več je o tem je napisano na francoski Wikipediji .

Boudoir fotografija je tako damska portretna fotografija v tem duhu. Ukvarja se z intimnim damsim zapeljivim vidikom ženske.

 

O izboru imena Oglej si tudi mojo stran na temo akt fotografije.

Za več informacij in uskladitev terminov mi piši ali pokliči.

en_GBEnglish