Boudoir Fotografija

Boudoir fotografija je čutna damska fotografija. Izraz ženske očarljivosti, zapeljivosti, lepote.

Boudoir_fotografija_Janez_Marolt_DSC2133

V vseh vsakodnevnih vlogah, ki jih ženska nosi na raznih področjih (delo, dom, starši, otroci…), pogosto ne ostane veliko časa in energije za vlogo ženske. Pristne, čutne, lepe, zapeljive, damske, zadovoljne.

Poleg tega opažam kako se ženske pri sebi osredotočate predvsem na stvari, ki vam niso všeč. Ostalo se vam zdi kar nekako samoumevno. Redko katera ima o sebi realno sliko in se zaveda svojih kvalitet, svoje lepote. Zdi se, da je redko katera zares pomirjena, zadovoljna sama s seboj.

Nekje devet od desetih portretirank se mi v roku prvih 10 minut nekako skoraj opraviči : “Samo da veš, jaz nisem fotogenična.” Pri preostali desetini se zdi, da so to misel samo zadržale zase. Upam, da ni tako. V vsakem primeru imamo, očitno, kot družba kolektiven problem na tem področju.

Boudoir / akt fotografija lepe mlade s tančico dame ob oknu

Že portretna fotografija naredi pri ljudeh pogosto velike preskoke na področju samozavedanja, boudoir fotografija pa še posebej ukvarja z ženstvenostjo in šarmom.

Spoznaj sama sebe! Poglej se skozi oči nekoga, ki išče in najde lepoto! Verjetno se take ne poznaš… Piši mi!

Zala_Djuric_Ribic_Foto_J_Marolt_0381_1 - Boudoir fotografija

Težek korak?

Pogosto priti na fotografiranje ni najlažji korak. “Se bom znala postavit?” “Bom izpadla dobro?” “Si bom všeč?” Občutek imamo, da moramo za dobre fotografije dobro odigrati neko vlogo. Dobro “pozirati”. V resnici je obratno. Večina mojega truda je usmerjena v to, kako priti mimo vlog in mask do pristnega bistva in izraza posameznika. Mimo “poz” do naravne mimike. Tam se začnejo prave stvari.

Boudoir / akt fotografija lepe mlade s tančico leži na postelji

“Poze” navadno odvodim bolj kot situacije in so predvsem izhodišče. Za res dobro sliko je najbolje, da pozabiš na vse to in dihaš in deluješ sama iz sebe. Da i preprosto in zares tukaj.

Po mojih izkušnjah je resnica-bit človeka dosledno lepša in bogatejša od vseh “P.R.” fasad, ki smo jih vajeni graditi čez. Ko zasijejo oči, se telo premika naravno. Takrat si to res ti. Ženstvena. Čutna. Lepa.

Boudoir fotografija - Janez MaroltBoudoir fotografija - Janez Marolt Boudoir fotografija - Janez MaroltBoudoir fotografija - Janez Marolt

Bova naredila tudi slike, kjer bom gola?

Kakor se boš počutila.

Boudoir / akt fotografija - gola mlada dama sloni ob starinski postelji v dvorcu

Telo je pomemben element ženske očarljivosti. Vrhunsko oblikovano samo po sebi. Malo skrivnostnosti lahko atmosferi doda še poseben čar. Odkrito – prikrito je navadno najmočnejša kombinacija.

Boudoir fotografija

Izkušnje z boudoir fotografiranja

Kako se počutijo portretiranke na in po fotografiranju? Tule je nekaj sporočil, ki sem jih prejel:

 

WOOOOOOW!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Janez… nikoli si nisem mislila, da sem lahko… lepa…

HVALA. Iz srca. Se slišiva in vidiva…
 
Objem, M.

 

Zdravo, Janez. Moram ti povedati, da iz trenutka v trenutek bolj podoživljam včerajšnjo prečudovito izkušnjo in sem ti neskončno hvaležna. Verjamem, da se zavedaš, kako krasno opravljaš svoj poklic?

Sem ravno prijateljici govorila, da komaj čakam, da slike vidim. Res, ne morem nehat razmišljat, prav noro, kako zdravilno za dušo. Vsaka ženska bi morala to narediti!

M.

Oh, Janez.

Sem popolnoma brez besed. Najlepša hvala za neverjetno prijaznost (na fotografiranju in tudi s tem presenečenjem). Ne boš verjel, ampak sem že na poti domov od tebe razmišljala, da mi je nekaterih slik, ki so mi ostale v spominu, žal. Skoraj vse si zajel zdaj, ko si jih dodal. Res HVALA. Za VSE. Se gotovo vidiva še kdaj. Verjetno ti to vsaka reče, ampak jaz mislim resno. 😉

Lepo bodi in še naprej tako dobro opravljaj svoje delo.

Lep večer,

Andreja

Boudoir / akt fotografija - gola mlada dama ob oknu

Bistvo boudoir fotografije je portretni šarm, skrivnostnost, čutnost, zapeljivost. Kontrast med prikritim in odkritim. Pogled, gib, napetost.

Te mika, da bi imela tovrstne fotografije tudi sama? Piši mi! Se bova pomenila kako in kaj.

Lahko jih imaš kot darilo sami sebi ali ljubljeni osebi.

Oglejte si tudi mojo stran na temo akt fotografije.

Share