Boudoir Fotografija

Boudoir fotografija je čutna damska fotografija. Izraz ženske očarljivosti, zapeljivosti, lepote.

Boudoir_fotografija_Janez_Marolt_DSC2133

V vseh vsakodnevnih vlogah, ki jih ženska nosi na raznih področjih (delo, dom, starši, otroci…), pogosto ne ostane veliko časa in energije za vlogo ženske. Pristne, čutne, lepe, zapeljive, damske, zadovoljne.

Poleg tega opažam kako se, posebno ženske, pri sebi osredotočate predvsem na stvari, ki se vam zdi, da niso v redu. Redko kdo ima o sebi realno sliko. Redko katera se zaveda svojih kvalitet. Svoje lepote.

Devet od desetih dam, ki se pridejo fotografirat k meni, se mi v roku prvih 10 minut nekako skoraj opraviči : “Samo da veš, jaz nisem fotogenična.” Pri preostali desetini se zdi, da so to misel samo zadržale zase. Upam, da ni tako. V vsakem primeru imamo, očitno, kot družba, kolektiven problem na tem področju.

Že portretna fotografija naredi pri ljudeh velike tovrstne skoke, boudoir fotografija pa še dodatno poglobi ženstveno fotografijo. Dame se za to

Si si kdaj tudi sama želela več samozavesti, zadovoljstva in stika sama s seboj? Si tega želiš? Piši mi!

Zala_Djuric_Ribic_Foto_J_Marolt_0381_1 - Boudoir fotografija

Težek korak?

Pogosto priti na fotografiranje ni najlažji korak. “Se bom znala postavit?” “Bom izpadla dobro?” “Si bom všeč?” Občutek imamo, da moramo za dobre fotografije dobro odigrati neko vlogo. Dobro “pozirati”. V resnici je obratno. Večina mojega truda je usmerjena v to, kako priti mimo vlog in mask do pristnega bistva in izraza vsakogar. Mimo “poz” do naravne mimike. Tam se začnejo prave stvari.

“Poze” navadno odvodim bolj kot situacije in so predvsem izhodišče. Za res dobro sliko je navadno potem treba pozabit na to in pustit človeku, da deluje in diha iz sebe.

Po mojih izkušnjah je resnica-bit človeka dosledno lepša in bogatejša od vseh “P.R.” fasad, ki smo jih vajeni graditi čez. Ko zasijejo oči, se telo premika naravno. Takrat zasije cel človek.

Izkušnje z boudoir fotografiranja

Kako se počutijo portretiranke na in po fotografiranju? Tule je nekaj sporočil, ki sem jih prejel:

 

WOOOOOOW!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Janez… nikoli si nisem mislila, da sem lahko… lepa…

HVALA. Iz srca. Se slišiva in vidiva…
 
Objem, M.

 

Zdravo, Janez. Moram ti povedati, da iz trenutka v trenutek bolj podoživljam včerajšnjo prečudovito izkušnjo in sem ti neskončno hvaležna. Verjamem, da se zavedaš, kako krasno opravljaš svoj poklic?

Sem ravno prijateljici govorila, da komaj čakam, da slike vidim. Res, ne morem nehat razmišljat, prav noro, kako zdravilno za dušo. Vsaka ženska bi morala to narediti!

M.

Bistvo boudoir fotografije je portretni šarm, skrivnostnost, čutnost, zapeljivost. Kontrast med prikritim in odkritim. Pogled, gib, napetost.

Te mika, da bi imela tovrstne fotografije tudi sama? Piši mi! Se bova pomenila kako in kaj.

Lahko jih imaš kot darilo sami sebi ali ljubljeni osebi.

 

 

 

Oglejte si tudi mojo stran na temo akt fotografije.

Share