Fotografiranje zaposlenih v proizvodnji

Fotografiranje zaposlenih v industrijski proizvodnji prikazuje ekipo ljudi, ki proizvodnjo drži pokonci. Od skupinskih portretov, portretov posameznikov, kot tudi portretov zaposlenih v akciji.

Kot pri vsakem dobrem portretu, je tudi tu moj cilj, da se na sliki začuti osebnost posameznika. Dobro se obnese, ko se iz slik razume, s čim v proizvodnji se ukvarjajo.

Fotografije zaposlenih v proizvodnji z razostrenim ozadnjem

Pogosto se tu dobro obnesejo portreti z razostrenim ozadjem. Tu služi proizvodno okolje kot kontekst, ki namiguje na to, s čim se ukvarja, ampak posamezniku likovno ne konkurira.

“Akcijske” fotografije zaposlenih v proizvodnji

Drug pristop, ki daje dobre rezultate so fotografije zaposlenih v akciji. Fotografije delujejo zanimivo in razgibano. Vidi se zabrisane geste opravil delavcev v tovarni.

Skupinski portreti zaposlenih v tovarni

Ekipa MG inštalaterstva

Po navadi si ljudje od zunaj ne predstavljajo, kdo vse stoji za posameznim podjetjem in njihovimi izdelki. To lepo pokažejo skupinski portreti. Dobro okolje za to je pred podjetjem, ali pa v proizvodnji sami.

Fotografiranje zaposlenih v proizvodnji je pogosto dobra alternativa klasičnim studijskim portretom pred nevtralnim ozadjem. Pove več o kontekstu, funkciji in delu, ki ga zaposleni opravljajo.

Več o industrijski fotografiji najdete na strani “Industrijska fotografija”

Poglejte si še strani: Fotografiranje industrijskih objektov, Fotografiranje industrijske proizvodnje, Fotografiranje proizvodnih procesov in Fotografiranje industrijskih izdelkov.

sl_SISlovenian