Portretna fotografija

“Dober portret je zame slika, ki o vas pove več kot to, kako izgledate.”

Poslovni portret - studijska portretna fotografija mlade dame - foto: Janez MaroltPortretna fotografija mnogim vzbuja občutek nelagodja. Večina nas ima neprijetne izkušnje iz serijskih portretiranj za dokumente. Tam naj bi se v neobičajnem okolju v trenutku sprostili in izgledali odlično. Resničnemu sebi podobno. Od tega kako uspešni bomo pri tej nalogi pa je odvisno, kako bomo naslednje desetletje izgledali na dokumentih, kar pritisk samo še stopnjuje…

Preden uspemo zadihati, smo že zunaj in nas prijatelji tolažijo, da “saj na slikah izgledamo čisto v redu in saj nismo tako zelo zategnjeni” Rezultat takega portretiranja je po navadi slika naše glave.

Pravi portret se začne od tam naprej. Je slika, kjer začutimo, kdo ta človek je. Kaj so njegove kvalitete, kaj mu je pomembno, kaj nosi v sebi. Ko vidimo dober portret je izkušnja skoraj tako zgovorna, kot bi človeka v resnici spoznali.

Ljudi fotografiram najrajši, že od samega začetka moje fotografske poti. Po vseh teh izkušnjah lahko z gotovostjo rečem, da “nefotogenični” ljudje ne obstajajo. Naloga fotografa je, da človeka začuti, ustvari primerno, varno vzdušje, kjer se portretiranec sprosti in spet postane je kdor v resnici je. Da na plan na mesto okorne fasade spet posijejo njegove resnične kvalitete.

Neglede na to, kakšno tremo utegnete imeti, se ne ozirajte na to. V prvem delu fotografiranja vas bom lahko natančno vodil v kako se “postavit”, da boste izgledali dobro. V kratkem se boste v svoji koži počutili dovolj sproščeni in to itak ne bo več potrebno. Preberite si kako so fotografiranje pri meni občutili drugi portretiranci!

Sushi šef Shin Sato

Portreta

portret_DSC8734Poslovni portret Danice VidmarPortreti_v_naravi_foto_Janez_Marolt_DSC5825

Portreti_v_naravi_foto_Janez_Marolt_DSC5947

Portretna fotografija pri delu - Gutemberški tiskarski stroj - Janez Kamniški - Primož Trubar

Portretna fotografija dama s starinskim kaligrafsko napisanim pismom.

Poslovni portreti

Portretna fotografija v službene namene – poslovni portreti so uporabni za v CV, prijave na delovna mesta in vizitke. Na internetu tudi za na spletno stran podjetja in za na družabna omrežja, kot sta Facebook in LinkedIn. Ljudje smo nagnjeni k temu, da damo veliko na vizualni prvi vtis. Včasih si ta prvi vtis ustvarimo prav iz fotografije.Če je dobra, nam lahko pomaga na naši karierni poti, če ni, nas lahko brez potrebe ovira. V takih situacijah je navadno profesionalno portretno fotografiranje neposredno obilno povrnjena naložba. Več o poslovnih portretih si preberite na strani “Portretno fotografiranje – poslovni portreti zaposlenih za podjetja”

portret_DSC8465

Fotografiranje_parov_Marolt_Janez_DSC6712

Če želiš fotografije s svojo ljubljeno osebo, ali če želiš nekomu bližnjemu podariti lep spomin, si poglej še stran “Fotografiranje parov”

Fotografiranje_parov_Marolt_Janez_DSC2052

Portret_Dejan_DSC_9010_crop

Arhitekta_Andi_Koder&Veronika_Ule_portret_Marolt_Janez

Portret_P1140080 Portret_P1140069Portret avtorjaPortret dolgoletnega delavca portret_DSC9202

portret_ABPU_161

portret_ABPU_073Črno bel šarmanten portret moškega

portret_DSC5815Poslovni portret v temnem - Poslovno studijsko portretiranje - Janez Maroltportret_DSC8324Klemen košir - portret

Poslovni_portreti_Fotografija_Janez_Marolt_397

Poslovni_portreti_DSC_7702_kvadrat

portret_DSC_3385 portret_DSC8382portret_DSC8393 portret_DSC8352

portret_DSC8108Nejc_0720

portret_DSC7143 portret_DSC7028 portret_DSC6963 portret_DSC5898Photo_Janez_Marolt_DSC8626 Portret_Photo_Janez_Marolt_DSC8401 portretPortret_DSC_2658 Portret V metalurški delavnici Ana Kunstelj - arhitektka

Portret - Peter Prinčič, arhitekt

Janez_Marolt_portreti_03

Janez_Marolt_portreti_04

Loyo_fashion_photo_Marolt_DSC_8368

Janez_Marolt_portreti_02

Janez_Marolt_portreti_08

Janez_Marolt_portreti_07

Janez_Marolt_portreti_05

Janez_Marolt_portreti_01

portret_203

Želite imeti podobne slike tudi sami? Pišite mi vaše želje in pošljem vam brezplačno neobvezujočo ponudbo! Kontakt.

Boudoir portretna fotografija

Boudoir portreti so čutni damski portreti, kjer pride do izraza ženska  očarljivost in zapeljivost. Sam rad glavno vlogo pustim osebnosti, ki jo podpre lepota in zapeljivost telesa.

Boudoir fotografija - Janez Marolt

Boudoir fotografija - Janez Marolt

Boudoir fotografija

Boudoir portretno fotografijo imam bolje opisano na strani “Boudoir fotografija”.

Boudoir fotografija - Janez Marolt

Vas zanima več o portretni fotografiji? Kontaktirajte me.

sl_SISlovenian