Izkušnje ljudi s fotografiranjem

Janez, hvala za slike. V bistvu sem brez besed, navdušena, srečna….
Čudovite so je rekel tudi moj mož.
Hvala in vse dobro.
Priporočila pa zagotovo sledijo, bom dala kar tvoj kontakt če dovoliš ko me bo kdo vprašal ;-).
Lp
Karmen
_
Portret pisateljice - Luna Jurančič Šribar - portretna fotografija Janez MaroltVau Janez! Krasne so. Ful hvala. Včeraj sem se počutila res relaxed, znaš ustvariti tako toplo domačo atmosfero (pa ne samo zarad kaloriferja 🙂 , da človek zgubi vso tremo.
Lepo bodi!
L.

_

portrait_photography_janez_marolt_dsc0744portrait_photography_janez_marolt_dsc7867Dear Janez, as I am cleaning up my computer, I want to use the occasion to tell you:

I used 5 photos from you on a dating site. I had about 3 visitors per week in the preceding period, now there are about 5 per day (conversion is different topic, fortunately, I can’t be that busy J). It is telling me what I knew about the value of professional photography.

Thank you for your inspiring great work!

Kind regards, T.

_________________

Dragi Janez,

doma sem si v miru ogledala fotografije in sem ostala brez besed. Res vrhunsko, še enkrat hvala.

lp!

I.

_________________

Pozdravljen, Janez!
Najlepša hvala za čudovite fotografije! Ne morem verjet, kako imam lepe sodelavce 🙂 Še nikoli jih nisem videla v tako lepi luči! Te fotografije res potegnejo iz človeka najlepše.
Najlepša hvala še enkrat, srečno!
Mateja

_________________

Nosečnica s partnerjem v starem mestu“Fotografiranje nosečnice mi je partner podaril za rojstni dan. Ves čas sem si želela en lep spomin na to posebno obdobje, dobila pa še veliko več. Sama izkušnja s fotografiranjem je bila zame nekaj posebnega in zelo prijetna. Dobili smo se nekaj dni prej in se pogovorili o najinih željah, Janez pa nama je povedal, kakšne so možnosti, kaj lahko pričakujeva in svetoval, kako se pripraviti na fotografiranje.

Takoj mi je bilo jasno, da ima veliko izkušenj z nosečnicami, saj je vedel, kaj bi bilo fino obleči in na kakšen način zaobljen trebušček pride najbolje do izraza, kdaj bom utrujena in kdaj bi bil najprimernejši čas za fotografiranje. Bilo mi je všeč, da smo se spoznali že prej in poklepetali, saj je bilo na dan fotografiranja potem vse lažje.

Odločila sva se tudi za nekaj golih fotografij v studiu. Vzdušje je bilo mirno, sproščeno in prijetno, ves čas pa je bil v ospredju trebušček, tako da z goloto nisem imela nobenih težav in so tedaj nastale ene najlepših fotografij. Fotografiranje zunaj pa je bilo zabavno in ljubeče, saj sva bila s partnerjem skoraj 3 ure osredotočena le eden na drugega in na moj trebušček. Janez naju je usmerjal in predlagal, kako in kam se postaviva in včasih sva malo pozirala, sicer pa sva veliko klepetala, se smejala in sprehajala, vmes pa so nastajali spomini na čas, preden smo bili trije.. ”

Tanja, portretiranka

_________________

nosecnica_foto_janez_marolt_dsc4852_teloWOOOOOOW!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Janez… nikoli si nisem mislila, da sem lahko lepa…
HVALA. Iz srca. Se slišiva in vidiva…
Objem, M.

Ana Kunstelj - arhitektka“V veliko veselje mi je bilo sodelovati s fotografom Janezom Maroltom.

Je poosebljanje moškega kavalirstva, fotografske profesionalnosti in prikupno simpatičnega nastopa. Zanj je portretirančeva osebnost na prvem mestu, nastavljanje njegovemu objektivu pa je nekaj, kar bi lahko poimenovali »pure enjoyment« .

In ko še ne veš, kako bodo fotografije izgledale – je smeha, spontanosti in magičnih trenutkov še in še. Ko pa dejansko pridejo na plano prve fotografije, se zaveš, da je iz tebe izvabil nekaj, kar do sedaj ni uspelo še nobenemu. Uau!

Definitivno bo »moj fotograf« še vnaprej! Naslednje slikanje – ko spremenim frizuro/se poročim/bom v stanju nosečnosti/etc. etc. ”

Ana, portretiranka

_________________

portret_DSC5898“Verjetno nisem edina, ki se pred fotografskim objektivom ne počuti ravno domače. Zdaj vem, da je skrivnost v izbiri pravega fotografa. Pri Janezu v studiu občutek neugodja izgine. Prijetno vzdušje in profesionalen pristop, ki želje pretopi v odlične fotografije, so kombinacija, ki jo z veseljem priporočam! In lepo je na koncu vzeti v roke fotografijo, ki jo z veseljem postaviš na polico v otroško sobo, da je mami s svojim nasmehom tam tudi, ko je ni.”

Kristina, portretiranka

_________________

portret_DSC8465Najprej dvomiš, da boš nalogi sploh kos, kaj šele, da bo nekaj estetskega rezultat tega. Pa vseeno…mojstrsko vodenje, prijetno in sproščeno vzdušje zvabi ves potencial, v razsežnosti za katere nisi niti vedel, da jih premoreš.

Moja izkušnja je bila predvsem simpatična in ob pogledu na izdelek, je veselje neizmerno, še enkrat hvala!

Katja, portretiranka

_________________

Fotografija arhitekture - Janez MaroltNaša izkušnja sodelovanja s fotografom Janezom Maroltom je zelo pozitivna! Pri upodobitvah naših realizacij mu je uspelo predstaviti ravno tiste prostorske in estetske poudarke, ki smo jih tudi sami želeli doseči z našim oblikovanjem.

Fotografije dobro povzamejo občutek prostora in prenesejo prvoosebno izkušnjo opazovalca oz. uporabnika prostora. Podobe združujejo tako eleganco kot živahnost prostora. Tako dinamiko kot estetiko. Ali pa klasično in inovativno. Vse v kontekstu sporočila konkretnega oblikovanja.

Poudaril bi še njegov izostren čut za kompozicijo slike in izbor značilnih oblikovnih detajlov.

Fotografije so tehnično in estetsko na vrhunskem nivoju, kar dokuzujejo tudi večje povečave slike ali pa detajlni izrezi slike.

Sodelovanje z njim je bilo vedno profesionalno, komunikacija učinkovita, časovna izvedba naročila hitra in strogo znotraj dogovorjenih rokov. Torej upam, da bomo skupaj predstavili še mnogo naših del!

Miha Maček, Demšar arhitekti

sl_SISlovenian