Industrijska fotografija

Trm Filter -  fotografija industrijskih protiprašnih filtrov

Industrijska fotografija v širšem pomenu besede govori o nastanku posameznega izdelka. O snovanju, izdelavi – proizvodnji liniji, strojih in ljudeh, ter o končnem industrijskem izdelku.

Industrijska fotografija – fotografija industrijskih strojev, procesov in končnih izdelkov.

Včasih gre v prvi vrsti za gotove uporabne predmete, včasih za polizdelke, včasih za stroje, fotografiranje proizvodnje ali industrijske procese same. Da je podoba popolna je najbolje pokazati celotno zgodbo.

V današnjem svetu je vse bolj pomembno kaj za posameznim izdelkom stoji. Vajeni smo poplave lepih embalaž in ohišji. Dilema o tem, kaj se skriva pod embalažo, kako in koliko časa bo izdelek delova, kako je stvar v resnici nastala in kakšen je njen vpliv na družbo in okolje pa ostaja. Poznavanje ozadja industrijskega procesa postaja vedno pomembnejše za zaupanje izdelku in podjetju, ki ga proizvaja.

Protiprašni filtri podjetja TRM Filter v finalni fazi pred odpremo.
Načrtovanje industrijskega izdelka
Inženirsko projektiranje
Natančna izvedba
Priprava izdelkov za odpremo
Urejena proizvodnja
Industrijska fotografija - Protiprašen filter
Vrhunski izdelek
TRM filter - Industrijska fotografija izdelka: Janez Marolt
Industrijska fotografija - protiprašen filter

Več o fotografij izdelkov in industrijskega procesa proizvajalca industrijskih protiprašnih filtrov si poglejte v prispevku: “TRM Filter

Toplotne črpalke – Temo shop

Kjer je bilo izdelkom posvečenega dovolj oblikovalskega truda je moč naredit tudi slike, ki ne govorijo nujno toliko o sami funkciji, izžarevajo pa močno oblikovno identiteto in dajejo upanje, da je tudi vsebina ohišja narejena enako dovršeno.

Toplotna črpalka - Termo shop, Fotografija industrijskih izdelkov : Janez Maorlt
Fotografija industrijskih izdelkov : Janez Maorlt, Toplotna črpalka - odprta

Več o fotografiji industrijskih izdelkov na primeru toplotnih črpalk podjetja Termo shop lahko vidite v prispevku: “Dodajanje “drame” s svetlobo – fotografija izdelkov – Termo shop”

Share