Janez Marolt – Profesionalni fotograf

JM_B&W

Janez Marolt, mag. inž. arh., profesionalni fotograf

Fotografija mi je blizu od konca osnovne šole dalje.

Svojo likovno izobrazbo sem nadaljeval s študijem arhitekture na Fakulteti za arhitekturo v Ljubljani, ter študijem fotografije med enoletno izmenjavo na Fakultetih lepih umetnosti v Valencii v Španiji.

Po diplomi sem se v celoti vrnil v fotografijo. Rad delam v svojem studiu v Ljubljani, kot tudi na terenu. Pri manjših projektih sam, pri večjih z ekipo izbranih sodelavcev.

Pri fotografiji mi je bistvena izraznost, estetika in dovršenost vsebini primerne tehnike.

Delam za širši spekter slovenskih in tujih naročnikov. Slike objavljam v  revijah v Sloveniji (Hiše, Outsider, Finance, Delo in dom, Mladina, City magazine) in tujini (Oris, Häuser, Elle Decors), ter na strokovnih spletnih straneh (archdaily.com, divisare.com designboom.com domusweb.it , architizer.com, dwell.com in drugje)

Odmevnejši projekt so bile tudi fotografije hrane v knjigi »Divji Jadran – FAO 37.2.1.« ki je za svojo izgled prejela najvišja priznanja doma in v svetovnem merilu. (Najlepša slovenska knjiga 2013, pohvalo žirije na Brumnovem festivalu v Ljubljani 2013, 2.nagrada za morsko kuharsko knjigo na Gourmand International Awards 2014 v Pekingu).

Ostala spletna mesta

Stran namenjena lepoti : http://www.najlepsa.si

Poročna fotografija : http://www.vzemiva

Fotografija otrok, nosečnic in družin : http://www.noseca.si

3D-virtualni sprehodi : http://www.3d-sprehod.si

Interaktivne virtualne 3D-predstavitve : http://www.virtualen.si

Facebook : https://www.facebook.com/janez.fotograf

 

sl_SISlovenian